Nefelejcs Hotel*** Superior

Fényterápia

Fényterápia

Gyógyítás a nap erejével. 

Télen fokozottan megnő fényigényünk, hiszen a fény megőrzi egészségünket és elűzi a búskomorságot. Ehhez azonban nem csak a napfény a megfelelő: speciális lámpák segítségével fedezhetjük napi fényszükségletünket. A színes fénnyel végzett terápiák pedig bizonyítják, hogy a fény valóságos univerzális 'gyógyszer' testnek, szellemnek és léleknek egyaránt.

A sötét őszi és téli hónapokban - főként többnapos eső után - mindnyájan tapasztalhatjuk, hogy hangulatunk és közérzetünk nagymértékben függ a fénytől. Míg júniusban a napsütéses órák száma naponta átlagosan 17 óra, januárban ez az idő napi 7 órára csökken. Nem csoda tehát, ha ilyenkor elfog bennünket a téli depresszió. A búskomorság mellett romlik koncentrálóképességünk, fizikai teljesítőképességünk, kedvetlenekké válunk, gyengül immunrendszerünk, ilyenkor jelentősen megnő az infarktusok száma is. A természetes napfény, anélkül, hogy közvetlenül észlelnénk, óriási hatással van egész szervezetünkre. Nem csak az ébrenlét és az alvás ritmusát szabályozza, de hatással van a hormonrendszerre, szabályozza a vérnyomást és az anyagcserét, fokozza a méregtelenítő mechanizmusokat.

Sajnos a modern életmód hatására jelentősen csökken a napfényadagunk, ugyanis az ébrenlétben eltöltött időnk mindössze 10%-át töltjük a szabadban. Száz esztendővel ezelőtt ez az arány még 90% volt. A napfény jótékony, szabályozó hatásához mindössze napi két-három, szabadban eltöltött óra elegendő.
 

 

Újdonság!
Folyamatosan arra törekszünk, hogy hogyan tudjuk szolgáltatásainkat méginkább a vendégek előnyére fejleszteni, így BUDDHA OÁZIS wellness részlegünkben a nagyméretű masszázsmedencénkben a fényterápiát tovább gondolva az ablakon beszűrődő természetes napsugarakat a nyugalom, a pihenés és a relaxáció szolgálatába állítottuk, hogy ezzel is javítsuk vendégeink közérzetét és segítsük a lélek és test közötti harmónia összhangját.

 

SZÍN Kvíz - Tudta-e?

Piros: ajánlott erőtlenség, bágyadtság, kedvetlenség, döntésképtelenség, önbizalomhiány esetén. Beindítja a „motor”-t - akaraterőt, kitartást, realitásérzéket sugároz. Az önbizalmunkat támogatja, és belülről melegít.
Tipp: Ha félünk kiállni mások elé, beszédet tartani, öltözzünk pirosba! Növelni fogja önbizalmunkat!

Narancssárga: ajánlott pesszimizmus, hiányzó kreativitás, örömtelenség, kapcsolatteremtési problémák, túlzott kötelességérzet esetén. Derűssé tesz, optimista gondolatokat közvetít, felszabadít a belső kényszerektől és görcsöktől, segít megtalálni az egyensúlyt a kötelességek és a szabadidő között. Másokkal szembeni nyitottságot közvetít.
Tipp: Ha úgy érzed, hogy nagyon igazságtalanul bántak veled, akkor bújj narancssárga ruhákba! Segít túltenni magadat a dolgokon. A narancs képes változásokat eszközölni.

Sárga: szomorúság, hiányzó életöröm, negatív gondolatok, gyenge idegrendszer, koncentrációs nehézségek esetén ajánlható. Motivál, elősegíti a tiszta gondolkodást, felszabadító hatású. Pozitívan hat a kommunikációs készségre és a kitartásra, megkönnyíti bizonyos dolgok elengedését, erősíti az idegeket.

Zöld: kimerültség, elégedetlenség, belső nyugtalanság, bizonytalanság, lazítással kapcsolatos nehézségek, ingerlékenység esetén segít. Előmozdítja a regenerálódást, görcsoldó és nyugtató hatású. Támogatja a belső elégedettséget, emellett belső békét teremt bizonyos helyzetekben.

Türkiz: hiányzó inspiráció, zárkózottság, a változásoktól való félelem, elégedetlenség alkalmával ajánlható. Elősegíti látókörünk szélesítését, nyitottabbá tesz, elősegíti, hogy hibáinkból tanuljunk, oldja az elkeseredést.

Kék: aggodalom, ingerelhetőség, nyugtalan alvás, intenzív hőérzet esetén ajánlható. Nyugtat, segít lazítani, a szabadság érzését közvetíti, hűt, és fékezi testünk túlzott reakcióit.

Lila: fantáziahiány, lazítási nehézségek, hiányos ismeretek, nyugtalanság, gyámoltalanság esetén hasznos. Elősegíti a meditációt, támogatja a szellemi erőfeszítéseket, nyugtat, biztonságot és melegséget sugároz.

Rózsaszín: belső feszültségek, védettség iránti vágy, kimerültség, az önértékelés, önszeretet hiánya esetén javallott. Megnyitja az utat az érzelmekhez, melegséget közvetít, támogatja önszeretetünket. Segít, hogy megszabadulhassunk belső görcseinktől és a túlzott kötelezettségektől.