Nefelejcs Hotel*** Superior

Élménybeszámoló - Hotel Nefelejcs Superior

Élménybeszámoló - Hotel Nefelejcs Superior

 

Mezőkövesd Zsóry városrésze nagy turista-mágnes, ami nem véletlen. A több mint hetven éve felfedezett hévízre 11 hektáros területen egy 21 medencés gyógy- és élményfürdő épült, ami gyógyulást és szórakozást kínál az idősebbeknek és fiataloknak is. A fürdőre épülő üdülőövezet körülbelül 4 kilométerre van Mezőkövesdtől, a Matyóföld fővárosától. A Hadas városrészben szinte változatlan formában maradtak meg a régi nádtetős házak, melyekben ma is megtekinthetők a hagyományos népi kézműves mesterek munkái. Élő városrész ez, nem skanzen, a fazekas, a mézeskalácsos, a fafestő itt él és alkot és mutatja be büszkén a munkáját. Ezt mindenkinek látni kell egyszer! A matyó hímzés hihetetlen forma- és színgazdagságáról a Kis Jankó Bori Emlékházban nézhetünk meg csodálatos kiállítást, a fiúgyermekünket pedig pár utcával arrébb, a mezőgazdasági gépmúzeum kiállításával nyűgözhetjük le. A mieink például nem nyafogtak egy percig sem, hanem szájtátva csodálkoztak, hogy ilyen is van a Földön.

*PICTURE*

 

 

Na de térjünk csak vissza a Nefelejcs Hotelhez. Rögtön az érkezésünkkor csokis-tejszínhabos nyalánksággal vártak minket, aminél csak a szoba volt kellemesebb meglepetés. Nem tudom, önök hogy vannak vele, de én nagyon tudok örülni, ha a családi szoba két, egymástól határozottan elválasztott alvóhelyiségből áll, egy a gyerekeknek, egy pedig a felnőtteknek. A szobában, ahogy egyébként a szállodában is, minden tiszta, új és ízléses, ami szerintem alapvetően meghatározza az ember hangulatát, ahogy az elégedettségének a szintjét is.

A másik ilyen fontos alaptényező a konyha, ami megint csak nem tudott csalódást okozni. Tapasztalatunk szerint a háromcsillagos szállodákban legfeljebb kétféle menüből lehet választani, ha egyáltalán, itt azonban bőséges svédasztalon kínálták a fantáziadús fogásokat. Ó, és muszáj megemlíteni, hogy amikor a nyavalyás fényevő gyerekem semmit, de semmit nem talált, ami fogára való lenne, a kérésére, külön neki főztek egy tál tejbegrízt. Igen, lesik a vendégek kívánságait, nem csak úgy tesznek. 

 

Aztán leszállt az este, és elkezdődött a buli. A dézsafürdőt már rég kinéztük magunknak. El bírják képzelni azt az érzést, amikor egy kályhával felhűtött, meleg vizes dézsában ülve, lágy zene mellett nézik a csillagokat a szeretteikkel, közben finom italt kortyolnak? Pompás érzés, nekem elhihetik. Amikor pedig ráuntunk, bementünk a jacuzziba, ott csapattuk a fényváltós bugyborékolásra a mécsesek fénye mellett, és időnként még a szaunába is bementünk jódolgunkban. Hát erre gondoltam, amikor a Nefelejcs Hotel tökéletességére céloztam az elején.

PICTURE*

Nappal pedig jókat kávézgattunk, ping-pongoztunk, labdáztunk az udvaron – ez egy olyan hely, ahol rájöttek, hogy nyáron a vendégek kint szeretnének lenni a szabadban, nem pedig a szálloda halljában vagy a szobában kuksolni, ezért bőségesen felszerelték mindennel, amivel elszórakozhatnak a gyerekek és a felnőttek is.

 

 

Mindent egybevetve nagyon kellemes élményben volt részünk, az első perctől az utolsóig élveztük a vendéglátást. Nagyon jó szívvel ajánlom a Nefelejcs Hotelt mindenkinek, aki egy igazán kellemes kikapcsolódásra vágyik a Matyóföld szívében.  

 

 

A hoteltesztelés összefoglalója:

Célcsoport: Mindenki jól fogja érezni magát ;-)
Előnyök: Kényelmes, családias, sok kikapcolódási lehetőség
Hátrányok: Nincs
Ajánljuk: Igen!

 

forrás:
http://www.kedvencszallodam.hu/teszteltunk/475-nefelejcs-hotel-superior-mezokovesd-zsory-hotelteszt.html